MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Saturday, November 13, 2010

IT'S BEEN SO LONG..

I guess dah almost six month tak menulis..I mean berblog..kalau menulis untuk yang lain-lain tu rasanya almost everyday haku menulis..

Ikutkan hati memang hari2 nak update blog tapi tulah..nak kena cari masa..sebab nak menulis ni kena ada masa terluang..mana nak upload gambar..mana nak mencari idea..sebab tulah tak berhapdate2 blog haku

Sometimes got free time @ office but network menjadi penghalang utama.Haku cuba juga menggunakan berukband but sungguh menghampakan.

Since office dekat basement ( ala2 bawah tanah gitew )..penggunaan MAXIS begitu menyedihkan hati..out betul.

CELCOM punya berukband okay dekat opis tapi dekat rumah haku pulak coverage macam tuuuuuut...

Cause aku plan if mana2 berukband ni okay coveragenya both at office and home...aku nak terminatekan service STREAMYX kat rumah tu..salah satu sebabnya..sila rujuk gambar dibawah


Kesian kan melihat wire2 yang berselirat kehulu dan kehilir atas meja tuh..If berukband tu senang ajakan..plug in ajer kat lappy..futhermore leh angkut g mana2 but since 2-2,penggunaanya tak memberangsangkan so temporary I'm stick with this la..what to do unless haku dare to try DIGI or P1YMAX ( ada betul ke ini spelling )..

Today I wake up around 7.20am..penat woo..semalam layan HBO HD till 3am lepas balik dari Pahlawan Walk.

Bangun pagi terus iron Megat punya pant ( tanpa mengosok gigi mahupun mencuci muker ).Semuanya gara-gara suami yang terchenta tu nak ke AKCC pagi ni.

After sattle all house work..aku stat enjin keta and drove to PASAR BESAR MLK..Niat hati nak masak for lunch today and dalam kepala dah plan  today punya menu.

Simple but delicious ( hahaha..perasan sendirik..).Just tenggiri goreng sambal dengan buncis goreng with cendawan n prawn.



Lama wooo..haku tak masak sejak tukar kerja baru ni.Bukan tak ada masa cuma kemalasan tahap melampau disamping hati akan rasa sedikit sakit sebab bila dah penat2 masak..hamba2 ALLAH kat rumah ni tak makan dengan alasan..'ummi..kiter orang dah makan kat rumah mak yam'..Ini kata-kata anak haku.

Dan En Megat dengan muka seposennya..dengan ayat skemanya..kan malam memang abang tak makan nasi..

See..bukan sebab aku malas tapi sebab aku x mo membazir..Dah masak penat2..tak ada orang nak makan..last2 tong sampah yang makan.Membazir tak ???

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...