MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Monday, May 2, 2011

CUTI HARI PEKERJA..BUAT APA..??

Menjawap soalan diatas..actually aku tak buat apa-apa pun..even it was a long weekend holiday..( dah berholiday lebih awal on 15hb April hari tu )..


Minggu ni full day running our business in Pahlawan Walk and ALHAMDULILAH..sambutan minggu ni amat memberangsangkan sekali even hari Jumaat hari tu hujan..


Anak-anak pulak tak ada ..macam biasalah..kalau tak kerumah nenek dia..ada kat rumah opah..but this week ada kat rumah nenek so tinggal kami 2 orang ajer..ditemani si Romeo Buloo2..





Our new family member...5 month male persian cat..known as Romeo Buloo2..Hah..mesti pelik kenapa nama dia macam tukan..sebab he's like it..kalo panggil nama dia..melompat-lompat dia datang..

Cuaca hari ni pulak amatlah redup..dan nyaman sekali..langit pulak gelap..plan nak merempit malam ini mungkin tidak dapat dilaksanakan..

Btw..hari ni aku masak bubur jagung..resepinya aku amek kat sini tapi aku ubah sikit ..aku mixkan fresh corn dengan canned cream corn and resultnya..superb ( mengikut tekak aku lah )

aku guna jagung manis ala krim cap ayam..

orang rajin macam aku aja yang guna santan krim ni..


Lepas ni rasa nak cuba buat pengat keladi pulak..biler..??jangan tanya biler..tunggulah bila dah posting dekat sini nanti..tu tandanya dah adalah masa...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...