MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Sunday, July 10, 2011

DURIAN..DURIAN..DURIAN DAN DURIAN LAGI..

Hari ni aku bangun awal dari yang sepatutnya.Sebab..?sebab nak pergi menjoin makan durian kat Dataran MBMB..Luper ke...?Aku ni kan hantu durian..Lelagi makan FREE..diulangi yerk...FREE..so korbankanlah masa tido demi kerana DURIAN FREE.



Sesampai sahaja..warghh..dah ramai rupernya yang datang menghadirkan diri..bersenamrobik bagai..berpoco-poco bagai..cuma aku ajer yang tak membabitkan diri kerana tidak memakai pakaian yang sesuai..

Sementara nak menunggu masa makan-makan durian tiba..haku dan enche hubby mengambil kesempatan tuk buat health check..

Menyedihkan sungguh..BMI aku ditahap..GEMUK..BERAT BERLEBIHAN..OVER WEIGHT..AKU GEMUKKSSS..

Enche hubby pun sama..BMI yang lebih dari sepatutnya..

So plan kami..(of coz lepas selesaikan urusan makan durian ni)..nak sambung semula aktiviti swimming yang telah kami tinggalkan almost a year ago..dengan harapan selepas ini BMI kami berdua akan berada ditahap yang sepatutnya..

Finally..durians yang ditunggu telah tiba dengan selamatnya dari Tiang Dua Melaka.Mean that 100% durians kampung..

Durians

Sessi mengopek durians bermula

Pakar kopeks..



Susun jangan tak susun..senang sket akak nak makan jab agi..

Oh ya..selain dari acara makan durian ( dun ask me kenapa function ni diadakan sebab haku pun tak tahu naper..?? ) ada gak acara lain tuk kanak2 tadika..haku rasa colouring contest kot..and since aku dah tak ada anak yang that age so idaklah aku menjengah ke khemah itew..sekadar mengambil gambar dari jauh sajer..dah memadai ..



Enche hubby dengan aksi makan durian

Aku aim yang ini since dia diletakkan diatas meja lagik so bila organizer kata dah buleh makan..aku pun apa lagi..terus capai buah yang ini..memang marvelous gilosssss..

Tengah makan dengan penuh kusyuk dan asyiknya..terpandang langit diatas yang begitu gelap sekali..tanda hari mahu hujan..


So..enche hubby pun dengan selambanya berkata..udah2lah makan durians tu puan Sueria ..tengok langit nak roboh dah tu..Hmm aku pun rasa memang haku patut stop dah sebab diam tak diam dekat 3 biji durians aku dah telan..

Tapi sebelum balik sempat aku tapau lagi 3 biji.Puas betul hari ni makan durians..








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...