MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Thursday, November 3, 2011

SAYA & KASUT

Hari tu ronda-ronda kat alam maya..terbaca satu blog berkaitan ngan kasut..yea kasut..aku sangat suker dengan kasut..dan aku memang ada banyak sangat kasut..


Hari ni aku nak kongsi kasut-kasut yang ada kat dalam gobok lemari aku..tidak termasuk gobok yang ada diluar rumah sebab kasut yang dalam gobok kat luar rumah tu tahap nak humban dalam tong sampah so tak layak rasanya untuk diperbincangkan..


This is my favourite.Sampai SABAH dah sandal ni.Aku suka sebab dia flat dan senang nak sarung.This's from VINCCI and just cost me about RM50 ++ after less 20%.Worth for money..

Beside this sandal aku ada few wedges..which aku prefer VINCCI brand..maklumlah nak beli brand-brand lain..kewangan tidak mengizinkan .Janji cantik ..selesa kat kaki..apa-apa brand pun boleh kan..

Latest wedges dalam collection.Murah ajer wedges ni aku beli kat kedai BARRY located in Jusco Bandaraya.FYI..level 2 kat Jusco Bandaraya ni memang shoes's heaven.Banyak sungguh kedai kasut kat sini.Pilihlah mana kedai yang berkenan kat hati dan bersesuaian dengan duit yang dibawa.
BARRY ni suka buat promo beli satu percuma satu.Wedges yang aku beli ni harga asalnya RM59.90 dan dapat free satu lagi tapi since tak ada kasut-kasut yang aku berkenan so I just bought this one dengan potongan harga sebanyak 50%..murah-murah.

My two years old wedges from VINCCI which I bought it at RM79.90 without any discount sebab masa tu wedges ni masuk dalam kategori NEW ARRIVAL.Aku suka pakai wedges ni ngan jeans...sebab tu sekarang ni dier lebih banyak duduk dalam gobok since my work nature now tak mengizinkan aku untuk berjeans bagai..oooo how I miss my old factory..

This onel also from VINCCI.Yang ini lagilah lama duduk dalam gobok sebab wedges ni agak tinggi dari wedges-wedges yang aku ada which when I wear this one..for sure kaki aku sakit dan bila kaki aku sakit..aku akan merungut-rungut manja dengan Mr.M and at last aku pulak kena sekolah dengan dia..

This is one of my favourite.Golden strap 5in heels from NYC.Yang ni murah aja aku beli.Harga asal is about RM89.90 tapi sale up to 50%..so korank kiralah sendiri berapa yerk..Aku memang suka kasut ni sebab biler pakai rasa gorgeous semacam hehehhe..

This one is form NOSE. 3inch PUMP SHOES.Yang ni pun aku tak berapa suka nak pakai sebab agak besar.Pakai aja kaki macam nak terkeluar.Tak syok..tak syok.Dulu aku ingat PUMP SHOES ni yang ala-ala flat tapi ropernya aku salah.PUMP SHOES ni kasut yang bertutup sepenuhnya dari depan sampai belakang ..alkisahnya..

My 5inch Peep Toes from NOSE also.Tak berapa suka sangat kasut ni ..tapi tak tahu apsal aku pegi beli.


My 3 inch Ankle Straps from PRIMAVERA.Aku suka kasut ni sebab selain tak berapa tinggi..alas tapak kaki dier soft aja.Tak sakit kaki pun pakai.Harga pun boleh tahan RM129++ kot tapi as usual la..aku kan suka beli time sale..so ada 50% diskaun
( sebab season kasut ni dah outdated kot..tu yg diskaun sampai 50% )..peduli apa aku..dah out season ke..janji aku suka..aku beli..duet aku kan..

Another 3 and the half inch PEEP TOES.This is from POLO.Yang ni aku suka sangat pakai sebab alas tapak dier soft so kalo takat nak pusing-pusing Jusco Ayer Keroh tu memang tarak hal punyalah..

Kasut jalan-jalan merangkap kasut futsal..tapi x best lah sebab tali getah tu expand.Kalo tahu beli yang jenis strap aja.BTW kasut ni dah about 4 years back aku beli kat KL.Masih cantik lagi kan kondisinya ..Mustilah sebab jarang sangat pakai..dok dalam kotak ajer..

Ni lak kasut jogging merangkap kasut senamrobik dan segala yang berkaitan dengannya.REEBOK ni aku beli 2 tahun lepas kat ROYAL SPORTING HOUSE MAHKOTA PARADE..murah jerk..RM290 tapi berbaloi-baloi sebab dah 2 tahun masih okay lagi..ker sebab aku yang jarang pakai hehehhee... 


Another PEEP TOES from BARRY.Pun x besh pakai sebab sakit kaki kat belah2 tepi tu so nasiblah ko kasut..duduklah dalam gobok diam-diam

Another pump shoes but this is from BATA.Actually kasut ni gunya time nak perform aja tapi pakai kasut ni sakit kaki.even it's just 2inch and half..bukan sakit sebab dia tinggi tapi sakit kat blah tepi..sama macam PUMP SHOES kat atas tu..tu yang aku x berapa nak suka pakai kasut ni..BTW..kasut ni dapat PREE sebab aku one of the koir member MPHTJ..ko ader..??

Since aku tak boleh dan tak suka pakai kasut BATA tu..so aku sanggup beli kasut ni.Cantikkan..??It 3 inch PUMP SHOES from NYC..selesa sangat pakai kasut ni.Rege dier..RM29.95 ajer...murah sangattt...

This is also one of my favourite.Another 5 inch red PEEP TOES from VINCCI which I bought it at RM79.90..two year ago..seldom wear sebab tu nampak baru kan..I love the colour so much sebab tu sayang sangat nak pakai..

Dalam banyak2 kasut..sandal..ini yang aku pakai tiap-tiap hari..diulang sekali lagi yerk..tiap-tiap hari hehheee..kemana aja aku pegi aku sarung flip flop nih..gi keja pakai ( sebab aku x reti drive wearing heel..so driving time sarung yang flat ajer..) gi pasar pun pakai flip flop ni..g jalan2 pun pakai flip flop ni...reason..senang lah pakai flip flop..kaki tak sakit..boleh jalan cepat sket..dan xperlu kontrol ayu..pakai heel kena kontrol ayu..sebab silap2 tertonggeng kih kih kih..sehingga lah pada hari ini..sewaktu haku mengEDIT posting ni..sandal munger-munger ni dah putus..

Next aku plan nak dapatkan at least sepasang ANKLE BOOTS..kalo dapat Christian Louboutin AB yang macam dalam gambar kat bawah ni kan best..
Tapi gilerlah harga dier..USD 176..after converting RM 668.80..tapi kalau dapat memang heaven....

4 inch RED PUMP from JIMMY CHOO..nice huh..USD 156.68 ajer..apa..156.68 ajer..weii..in USD tu..mak tak mampooo...but it sooo nice kan..

Ni latest collection aku..baru aja sambar kat Jusco Bandaraya on 28th November 2011.Ingat nak cukupkan empat pasang tapi enche hubby dah bagi hint..

This wedges is from BATA..memang best sangat pakai sebab tapak dia lembut dan paling best tentulah sebab ada diskaun 30%..this 3 inch wedges ni actually aku dah nampak di BATA Mydin A/Keroh tapi masa tu 50/50 lagi nak beli tapi last-last beli gak..it cost me just RM42.00 after 30% discount..ikutkan ada 2 lagi wedges yang gojes tapi hampeh tulah sebab bila tanya size..sales gurl tu bagitaw..this is the last size..hampas hampas..

This 3 and the half inch wedges is from ALAIN DELON..I like the color that why aku beli wedges ni..pakai pun selesa lagipun harganya taklah mahal sangat.RM99.00 aja with 20% discount..perasan gojes giler baban biler pakai kasut ni tadi..

Yang ni lak from CROCODILE..seumur hidup aku ini baru pertama kali aku beli kasut design yang ala-ala gini..sebabnya aku dah tak boleh tahan..kaki sakit dok berhigh heel bagai..that why I buy this wedges..design dia so so aja tapi bila sarung kat kaki memang rasa best sangat..


Nanti kalo ada latest collection..aku top up kat posting ni wokay..














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...