MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Saturday, March 17, 2012

JALAN-JALAN CARI MAKAN @ AIDA RICH CAFE

Malas lak rasanya nak citer panjang-panjang.Bukan apa keadaan tidak mengizinkan untuk terus duduk lama-lama mengadap lappy haku ni..katil dalam bilik seakan memanggil-manggil sambil berkata..mehla masuk tidur..onkan aircond..lebih best dari duduk bersandar kat kerusi..so aku biarkan gambar-gambar ni bercerita okay..

air laici..white coffee and sky juice

chicken chop with mix veggie and fries..
ayam dia okay..so does the mix veggie..cuma gravy dier too thick..dah macam ruper kari yang dibancuh dengan air ajer..kena buat kuah black pepper tu ala-ala windmillnyer stail..not too thin..and not too thick..kena average..rating 3/5

spagetti meatball..
spagetti dia okay..lembut aja..gravy pun okay..tak pekat dan tak cair sangat cuma rasa masam tu agak keterlaluan sedikit pada tekak aku ( maybe pada orang lain okay..i dunno but kita citer pasal tekak i hokay )..meatball dia sedap..lembut ajer...n ada banyak pulak tu..7 biji ko..mana nak dapat kat tempat laen..rating aku bagi 3.5/5

Ikutkan ari tu ai nak try lambchop dier n enche hubby nak try asam pedas but that day nyonya food..dier cuma provided ayam pokteh..and 2 others dishes ( lupa lak apa nama ) and raw lamb lak dah habes..so kita orang trylah these 2 dish..next time mmg nak dtg and nak try yang lain pulak..

potato salad..
ini best..potato..cherry tomato and salad..salad dier so fresh..ranggup giler bila makan..and gravy dier pun best sangat..nanti nak try another salad in next visit..rating 4/5

Kalau nak pergi kedai ni senang ajer..location dier dekat Taman Merdeka Permai...kalo masuk ikut Taman Merdeka..akan jumpa Domino Pizza dulu tapi kalo datang dari arah Malim..akan jumpa cafe ni dulu..

Kalau datang malam kena careful sket sebab sign board dia bukan jenis yang berlampu..tapi senang aja..opposite KTV tu ajer..cher tengok FB dier..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...