MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Friday, March 16, 2012

JALAN-JALAN CARI MAKAN @ HIGHWAY CORNER

Dah lama kita orang tak datang makan kat sini..sebab sibuk sangat dok berulang makan western food kat WINDMILL so terlupa kejab tempat favourite kita orang ni.


So ntah macam mana teragak nak pergi makan western kat sini maka bergeraklah kami 3 beranak sahaja sebab anak aku yang sulung tu menghabiskan cuti sekolahnya dengan  bercamping di Kem Terendak ( sudah itu kehendak dia..maka aku biarkan saja..biar dia rasa mcm mana keadaan menjadi seorang yang hidup dengan penuh disiplin...)


Back to the topic..memang dah lama sangat tak datang so aku assume owner kedai tu dah tukar kanvas khemah dia yang koyak rabak akibat ribut satu waktu dulu ( i think about a year ago this incident happen ) tapi bila aku sampai tengok-tengok..laaaaaaaaaa..still the same old tent with tear canvas..



Nak gelak pun ada sebab kalau hujan lebat..macam mana agaknya customer yang duduk bawah tu kan..Pelik betul bila owner tak ada inisiatif nak tukar kanvas yang koyak tu..Nasib lah dia punya masakkan sedap and i luv their western so much..

As usual..aku oder my favourite LAMB CHOP while Adam lak mula-mula nak makan fried rice tapi dia ubah fikiran..oder sama macam aku..enche Megat lak oder CHICKEN CHOP..with 2 watermelon lychee juice..hot nescafe and sky juice...

Aku suka tembikai laici dier ni sebab tembikai dia rasa pekat sangat..tak macam setengah kedai yang kedekut  buah tembikai bila buat juice..cair aja tapi kat sini memang pekat..likat..manis..yummmy...

the CHICKEN CHOP

the YUMMIES LAMP CHOP..

Dulu..this yummy LAMP CHOP was served dlm hot plate which keep the lamp hot till last tapi aku pun tak tahu bila masanya dah tukar ke pinggan biasa but the taste..still the same..

our side oder 2 pinggan fun fries..

Our dinner malam ni cost us RM 39.00 ajer..2 LAMP CHOP..1 CHICKEN CHOP..2 pinggan FUN FRIES..2 gelas jus tembikai laici..1 cawan nescafe ngan sky juice..next time nak datang makan fried rice pulak..














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...