MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Friday, April 20, 2012

JALAN-JALAN CARI MAKAN @ AIDA RICH CAFE 2nd VISIT

tak sangka sungguh aku sebab terpilih sebagai  lucky photo winner anjuran Aida Rich Cafe..first visit aku ngan hubby ke ARC ni around cuti sekolah dulu rasanya..boleh baca previous posting aku tentang ARC kat sini dan masa tu dier orang ada snap gambar untuk select lucky visitor..ni gambar kami tu.(gambar yang belah bawah tu yerk..).alhamdulilah...rezeki baby kot..


gambar kredit pada FB Aida Rich Cafe

so pada 19.04.2012..aku dengan jaya dan gembiranya mengunjungi semula ARC untuk claim hadiah kemenangan aku tu..yahoooo..thanks ARC sebab pilih aku sebagai pemenang


sebab 1st visit dulu aku ngan hubby dan mencuba western food..kali ni kami nak cuba nyonya food pulak and as usual anak aku berdua tu choose western food..


aku tak tahu apa nama ayam yang aku makan ni..set ni datang dengan nasi..timun,sup dan sambal ikan bilis yang sungguh sedap sekali..aku kalo makan nasi musti makan dengan tangan so imagine nikmatnya makan ayam goreng ni beserta sup yang cukup rasa dan sambal...sambal ikan bilis ni memang superb..taklah pedas sangat tapi tula..sikit sangat hehhee..tak cukup rasanya..

ini asam pedas ikan tenggiri yang diorder oleh suami terchenta..ada sekeping ikan tenggiri ngan sayur asin..kuah asam pedas ni pun tak terlalu pedas dan masam..sedap ditekak..ikan tenggiri pun fresh tapi aku frust sebab tak dapat menjoin sekali mengirup kuahnya sebab perut dah full sangat..lagipun terlambat pulak sampai set asam pedas nih..oh ya..ni pun datang dengan set..nasi..timun..dan sambal ikan bilis ( gambar seperti dibawah )


our refreshment that nite-manggo smottie ( besh & recommended sangat )..chocholate ( ala lupa lak choc aper..)..hot honey lemon tea and ice honey lemon tea..


kudap-kudapan sementara nak tunggu main dishes..fries..2 pinggan sekali oder..amek ko macam orang tak pernah makan hehehee..ala nak makan kan..apasalahnya oder..makan ajer janji jangan membazir..

my eldest son punya favourite..lamb chop..2 keping lamp..ada brokoli..carrot..baby tomato dan potato..yang bestnya black pepper sauce dah improve..tak terlalu pekat macam masa first visit dulu..dan rasanya memang marbeless sangat..

again..aku oder potato salad ni sebab masa first visit tu memang sangat kena ditekak aku tapi kali ni a bit frustrated sebab potato tu a bit keras..dalam erti kata lain tak berapa nak empuk kentangnya tapi gravy dan salad memang yummy sangat..


my youngest order chicken chop ni..ada coleslow..fries..salad..ayam yang quite bigger dan black pepper sauce yang memang best..

thanks pada ARC sebab take note komen aku tentang black pepper sauce as my comment dalam previous posting aku dulu..memang thumbs up untuk the new black pepper sauce tu..dan terima kasih juga untuk ice-cream yang memang best sangat..strawberry and vanilla ice cream..and at the bottom tu ada potongan fresh fruits..manggo..honey dew..plum..strawberries..superb giler..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...