MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Friday, June 29, 2012

FISH & CHIPS WITH CITRUS MAYO

hari ni hari jumaat kan...lunch time today is from 12.15pm till 2.45pm..lama sangat kannn..then memandangkan hari ni pun tak ada apa nak buat so..again..merepeat ke jusco la apa lagi..padahal semalam dah bersesak-sesak jugak sebab jcard punya penangan..


tapi hari ni tak membeli dan membelah macam semalam..pelik aku tengok semalam berbondong-bondong manusia memborong seolah-olah barang-barang tu semua dapat pree..ada yang beli beras sampai 2 troli..kalo dah  nak beli banyak macam tu apsal tak beli direct dari kilang..lagi dapat murah kan kan kan..

hari ni aku beli tempura fish fillet ngan citrus mayo..so menu dinner for tonite dah semestinyalah western..FISH & CHIPS..

aku beli brand PACIFIC WEST..tempura fish fillet..got 6 fillet inside..normally ada 5 aja tapi yang ni ada 20% free..tu yang dapat 1 lagik..

ini ruper dier sebelum digoreng deep fry..

then aku prepared lak coleslow..bukan susah pun..lobak merah ngan kobis ajakan..letak real mayonis then campur sket citrus mayo tu..kacau-kacau sket..tak cukup mayo tambah..lebih mayo pun tak apa..tak ada hal..bukan sakit perut pun kan..

aku guna yang ni  untuk di mixkan dengan carrot dan kobis..hasilnya seperti gambo kat bawah ni..

look sooo yummy kan....

then aku goreng fries..put a bit salt n pepper..

taraaa..ni lah dia home made fish n chips yang dicicah dengan citrus mayo ( lupa lak nak letak dlm serving plate nih ..)

then nak bagi perasaan makan ala-ala di western restaurant..aku trylah buat refreshing yang sememangnya fresh sesangat..HONEY SWEET SOUR SODA..sedap..betul aku cakap..bahan-bahan dier senang ajer..madu sket..hirisan lemon tuk perhiasan..then perahan lemon dalam 1 sudu besar ( nak masam lebih..bolehlah letak lebih..)..ais krim soda ( jenama apa pun boleyy )..serta ais..inilah hasilnya..



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...