MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Wednesday, September 19, 2012

JALAN-JALAN CARI MAKAN @ PAK PUTRA

giler argh posting aku dalam blog aku ni..tak habes-habes pasal makan..makan..makan..apa nak buat sebab  kita orang anak beranak memang suka makan..

dan kiter orang siap  ada kedai favourite untuk certain-certain foods..for example untuk nasi campur dekat area BUKIT BARU..aku panggil kedai pakcik pendek..kat sini ada macam2 lauk..ada kari kepala ikan jugak..lauk pauk dier biasa-biasa aja tapi memang kena dengan tekak aku dan harganya pon bolehlah tahan..janganlah compare ngan kedai ikan bakar tuttttttttt...tu memang mencekik darah..mahal nak mamp...

kalo tuk western ada 2 kedai yang kita orang suka..AIDA RICH CAFE ngan HIGHWAY CORNER..tapi kalo kat HC tu..western mmg besh but when come to thai food..totally x kena pada tekak kami..pendek kata tak berapa nak sedaplah..

ari tu kita org g mkn roti naan..lama dah sangat x makan..actually since early pregnant aku teragak nak mkn tp boleh pulak restoran ni tutup..balik india lah pulak haiiii..lama pulak tuh..sabo ajerlah..

restoran ni located kat area kota laksamana..well known name..x silap aku penah review dlm paper the star..nak dtg sini senang jer..korank kan ada GPS..papa go la..tom tom la..ha key in aja restoran pak putra kota laksamana..musti jumpa punya..

ari tu kita orang pi mkn bertiga jer sbb amir g tuisyen..as usuallah adam dgn sedikit rasa tamak haloba..lom apa-apa lagi dah ckp nak tambah..padahal order pon blom..

mlm tu mr hubby n adam order double cheese naan while myself lak..potato naan with big glass of watermelon juice..milo ice and nescafe..

of courselah x lupa ayam tandori..what i like abt tandori chicken dekat Pak Putra ni..ayam dier..lembut..moist dan juicy..rempah dia pun besh..cicah lak ngan mint sauce tu..aiyoooo...kalo ratah sekor pun x sedar agaknya..

meh enjoy gambo-gambo sempena jalan-jalan cari makan @ pak putra 

ni signboard restoran Pak Putra..dulu satu pintu kedai ajer..la ni dah jadi 2 pintu..dulu jual roti naan ngan ayam tandori jerk..ada jugak nasi lemak ( sambal dier besh ) tapi sekarang dah ada maca-macam menu yang besh-besh..cubalah try pada sapa-sapa yang suka indian food
our refreshment that nite..
ayam tandori yang besh sangat..kat sini kita boleh pilih portion mana yang kita nak..dada ke..paha ke..tak kisah..ayam ni lak cicah ngan sos mint then makan ngan bawang besar tu..before that jangan lupa perahkan limau nipis atas ayam tuk menambahkan lagi ke umphhh an nya..

ni antara roti naan yang terdapat kat situ..yg aku order ni potato naan..kalo nak try potato prata pun ader..pun shedap jugak..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...