MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Saturday, October 13, 2012

ME & MY 3rd PREGNANCY PART 1

it was saturday 17th March 2012..when dr rusita from klinik amal semabok confirm that i'm pregnant and it was already 12 weeks..

it was like..WHAT....sebab aku benar2 x sangka dlm usia aku yg sebegini tuhan nak berikan amanahnya pada aku..sekali lagi

before that aku dah pergi pun klinik dekat ngan rumah aku tu..sebab perut aku selalu meragam macam masuk angin dan doktor tu sendiri sahkan yang memang aku masuk angin disebabkan makan tak ikut masa but aku sendiri tak yakin then I do my own test and ya..memang nampak ada dua line but the one on top tu not so clear..so I decide untuk pergi check up once again..

actually at the beginning memang agak sukar untuk aku terima kenyataan..bukanlah bermakna aku menolak tapi after 10 years aku rasa macam OMG boleh ke aku ulang  semula..morning sickness..scar on tummy..changing hormon...klinik kesihatan..check up..kaki bengkak...buku merah..bangun tengah malam..

memikirkan tu semua buat aku sedikit tertekan..but  i always think positive..kalau orang lain boleh buat kenapa tidak aku..bukan aku tak pernah mabuk-mabuk..muntah teruk..bukan aku tak pernah bengkak kaki waktu pregnant dan bukannya aku tak pernah bangun tengah malam..it's not a big deal okay..

lagipun my eldest dah 15 years old and my second boy is already 10 years old..dah besar sangat and for sure both of them boleh tengok-tengokkan the coming soon baby..memang keadaan akan berubah dan tak sama seperti dulu but it's a gift..hadiah yang bukan semua orang bernasib baik akan menerimanya..


this is my baby at 12 weeks old..the head just start to build up..he look just like a red bean..but my little one is growing so quick..according to BABY GAGA..he's 2in lenght with 14gm weight..keciknya..

aku buat buku merah kat kk tengkera when my pregnancy at 13 weeks ( abt 3 month plus )..my weight that time was just 70kg..kenapa aku ckp just..yelah sbb b4 this berat aku 75-76kg tp early pregnant aku kena evening sickness yg agak teruk.tak boleh nak mkn nasi..tapi yang pelik kalo western tu sedap aja masuk dalam tekak..beside that aku suka sangat makan buah anggur..sehari sekilo boleh aku habiskan sorang..selalunya balik dari opis trus flat..langsung x boleh nak mkn..exp nasi..siap pesan ngan enche hubby kalo nak tapau nasi makesure jangan beli dekat kedai tengah ( hihihihi..panjang citernya kalo nak explain kenapa aku panggil kedai tengah so tak payah citerlah yerk..) sebab kedai tu guna banyak sangat bawang putih and at that time aku langsung tak boleh nak terima kehadiran bawang putih dalam tekak aku..
this scanning actually aku pun x tahu apa bendanya..but from my view aku rasa ukur lilit kepala to confirm the edd date..the edd was on 29.09.2012 which is another six month from the date aku buat buku merah ni..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...