MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Sunday, October 14, 2012

ME & MY 3rd PREGNANCY PART 2

my 3rd pregnancy ni memang a bit different compare dengan yang dua orang tu..aku selalu moody..tak ada mood nak bercakap..muka pun susah nak senyum..sampai kawan aku cakap baby dalam perut bila keluar sure muka masam jer..

aku lebih cepat rasa penat..maklumla umo dah nak masuk 4 serieskan..kaki pun selalu cramp..tido jangan cakap lah..belum kul 9 malam aku dah tarik selimut..

nasib enche hubby ada sepanjang aku mengandung kali ni.. ( yalah masa pregnant no 2 dulu kami PJJ..sorang kat melaka dan sorang lagi kat johor )..so tiap-tiap malam enche hubby akan sapu minyak panas dan pakaikan aku stokin sebelum aku tido untuk elak kaki aku cramp                 
 













inilah rupa stokin yang aku pakai tiap-tiap malam sepanjang tempoh aku mengandung..funny kan but bila mengenangkan layanan enche hubby yang so sweet tu..rasa nak pregnant tiap-tiap tahun..

selera makan aku pun tak sama macam previous..tak lalu langsung nak makan..minum air masak pun aku boleh rasa loya..sebab tu berat aku turun mendadak..rasa macam mendiet lah pulak..hari-hari kat opis ada ajer yang tegur kata aku ni makin kurus..aku sengih ajerlah...dier orang tak tahu yang coming soon aku akan jadi gumuksss sangat..

yang pelik..nasi tak boleh makan tapi bubur sedap aja ditekak aku ni..maka dengan itu aku agak rajin jugak masak bubur..bubur nasi kosong aja tapi makan ngan macam2 lauk..macam bubur nasi kosong kat bawah ni..aku makan ngan ayam goreng halia with long bean..so yummy tapi kadang tu tak sampai half hour..keluar balik..

awal-awal pregnancy dulu aku cukup suka makan buah anggur..boleh dikatakan hanya buah anggur sahaja yang mampu bermastautin dalam perut aku dalam tempoh masa yang agak lama compare dengan yang lain-lain..beside that..aku pantang jumpa buah kundang..memang sedap aja aku makan tanpa pedulikan perasaan orang lain..yang penting aku dapat makan ..

stok yang sentiasa ada kat dalam fridge

ni kalo jumpa memang kena beli sebab limited edition..susah maw jumpa ini buah..

selain dari tu aku ada satu lagi habit pelik masa pregnant kali ni..aku giler makan buah durian..boleh dikatakan every week aku makan durian..ada masa tu seminggu sampai dua kali dok berulang gi makan durian hinggalah aku dapat penyakit batuk yang agak kronik..mana tidaknya sampai 4 doktor aku jumpa..batuk aku tu tak baik-baik dan tambah parah dalam keadaan aku sekarang ni..bila batuk aja mesti disertai dengan buang air..bila hari siang masih okay lagi tapi bila malam menjelang...terpaksa aku pakai pad overnite dan tido beralaskan baby changing mat..kesian tak..??
dah salah sendiri..nampak durian aja mesti terbit nafsu nak makan..tapi sejak kejadian itu..nampak durian aja..aku dah macam nampak hantu..musti takutttt..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...