MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Monday, October 15, 2012

ME & MY 3rd PREGNANCY PART 3

time flies so fast...perut yang flat..comel lote dah mula bumping..baju pun dah banyak yang dah tak muat..so mission bermula untuk mencari maternity dress..actually bukanlah dress..aku lebih prefer blouse with long skirt or pant..menjadi kepantangan aku memakai skirt labuh tapi sebenarnya singkat so all my long skirt memang labuh menyapu lantai..and i hate dress..sebab aku tak suka pakai kain yang singkat..nampak gonjeng jerk so memang tak ada dalam gobok aku maternity dress


one of my favourite tee and long pant..sedap jer sarung t-shirt free ni sebab kain dia x panas and long pant tu pun sama..loose so rasa selesa dengan keadaan perut aku yang dah mula menonjol tuh..

beside maternity dress..aku kena fikir juga shoes yang suitable sebab most of my shoes tak ada yang sesuai tuk aku pakai..imagine..masa preggy 4 month aku still use my wedges sampai enche hubby tegur..'aik..pakai lagi kasut tinggi tuh..?'tak nak enche hubby bising..aku decide nak beli few pair shoes untuk aku guna sekarang till aku deliver..

ini one of the shoes..percaya tak sebelum ni kasut macam ni tak ada dalam gobok sebab pada pandangan aku..kasut ni untuk makcik-makcik aja tapi at last aku beli juga kasut makcik ni..

selain dari mula menukar cara dress up..aku mula amik supplement untuk baby dan untuk aku sendiri..aku mula consume obimin..obical dan mula minum susu..!!!!aku tak boleh nak telan vitamin zink yang KK bagi sebab aku rasa macam aku telan karat besi so aku telan obimin..alhamdulilah..bacaan hb aku sentiasa dalam keadaan okay dan tak pernah turun..

what is obimin -  it's a nutritional supplement with a high dosage of FOLIC ACID, VITAMIN B1 & B6 for pre and postnatal formula..boleh baca detail tentang obimin kat sini

obical atau pil kalsium untuk mummies yang tak boleh nak minum susu..tapi aku lak minum susu dan telan obical dengan jayanya..baca lebih lanjut tentang obical kat sini

ada juga rumors yang kata kalo consume obimin nanti baby akan jadi besar..orang katalah tapi bila aku tanya doktor..tak ada pula doktor kata baby jadi besar kalo consume obimin..aku suka telan obimin sebab tak perlu nak telan banyak-banyak pil..semua vitamin dah ada dalam tu.

31 may 2012..baby dah 23 minggu..atau lebih kurang 6 bulan..kejab aja kan..berat badan aku pun dah bertambah..sekarang dah 80kg hehehehe..aku naik 3.5 kg from my last visit to KK..beratnya aku..

me at my 6 month pregnancy..come tak..????






masa ni juga aku alami on off bleeding..siap buat test dan doktor siap scan lagi sebab nak tengok position uri sama ada jatuh atau tidak tapi alhamdulilah tak ada apa-apa..

doktor advise aku not to do heavy job..jangan angkat benda berat..rehat ajer kat rumah..kalo bleeding lagi ..uri kat bawah..doktor kata aku kena masuk sepital..which is satu benda yang aku try to avoid..aku tak nak duduk sepital lama-lama..scary..

masa scan tu juga..aku dapat tahu yang baby dalam perut ni baby boy..rasa a bit down sebab i really hope this time aku dapat gegirl but then i told myself..tak kisahlah..boy ke girl ke sama aja..yang penting baby sihat..cukup sifat..sempurna..yang penting cara didikkan kita..

sampai kat parking terus sms enche hubby..

me       - insyallah lagi sepuluh tahun kita akan buat kenduri berkhatan lagi..
hubby - alhamdulilah..dah confirm ke..?
me       - haah..balik nanti sue tunjuk gambar kay














kalo terror musti boleh nampak apa yang dikatakan boy..tengok betul-betul hehehe..

by the way..at this time selera makan aku dah mula back to normal..macam-macam aku dah boleh telan..sebab tu berat aku pun mencanak ajer naiknye..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...