MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Tuesday, October 16, 2012

ME & MY 3rd PREGNANCY PART 4

when my pregnancy is about 7 month  (about +/- 28 weeks)..aku decide untuk give birth at MMC..few of my officemate recommend me one of Obstetrics & Gynaecology specalist kat situ so i decide to give him a visit..

it was 28th july and my pregnancy is about 31 weeks when i give dr.Ahmad a visit till later on aku decide untuk gunakan khidmat dr.Ahmad masa aku bersalin nanti..

dan buat pertama kalinya aku dapat tengok baby dalam womb secara 3d tapi funny baby nyorok balik tali pusat..puas juga pusing sini pusing sana tapi baby tak nak juga tunjuk muka..but at last maybe dia kesian sama umi ngan ayah..finally dapat juga tengok even sikit jerk..

my next appointment with dr.Ahmad will be on 01.09.2012 a month after this appointment ( once a month sebab aku ada buat check up juga dekat KK..kalau tidak it should be once in two week time )

by the way..at this time my weight is 84.3kgs..

alhamdulilah..tahun ni jugak aku dapat puasa penuh..baby macam tahu-tahu aja yang aku cuba nak berpuasa penuh..tak banyak ragam pun sepanjang bulan puasa cuma sedih sebab puasa yang tahun lepas masih ada baki lagi 2 hari nak ganti tapi tak apa..insyallah habis pantang bolehlah ganti..nasib tinggal 2 hari aja..

dalam bulan puasa pun still kena pergi check up dekat KK dan masa ni berat badan aku turun sikit..sikit jer sebab nafsu makan aku pun sedikit berkurangan ..ala bukan kurang banyak sangat..adalah dalam sekilo ajer hihihi..

comel tak ai..masa ni berat ai 83kg..tapi tahu tak..lepas raya ai pergi check up lagi kat KK..ha..amek ko..berat ai masa bulan puasa turun 1 kilo tapi lepas raya berat ai naik pada 86kg..naek 3 kilo hahahaha...





masa cepat sangat berlalu..sedar tak sedar bulan raya pun berlalu..tahu-tahu aja now dah masuk bulan september..haahhh..september already..masa dah nak tiba..

my 2nd appointment with dr.Ahmad is on 01.09.2102..36 week already..my previous kids memang deliver awal dari due datenya...amir awal 6 hari from due..adam pun awal 10 days from due..and according from baby scanning today pun look like baby memang dah turun kebawah..dah engage pun..

so dr.assume i might deliver by 38 weeks..aku makin rasa seriau dan takut..yalah dah sepuluh tahun aku pass the experience..aku rasa macam tak nak lalu dan rasa lagi sakit tu..
sakit bersalin bukan semua orang rasa sama..even aku tak pernah rasa sakit berbelas-belas jam ( ada orang sakit sampai 2 hari 2 malam ) tapi aku tak nak lagi rasa sakit bersalin tu..

sebabkan aku tak nak rasa sakit bersalin aku decide untuk amik epidural masa give birth nanti..aku tanya pada kawan-kawan yang pernah amik suntikkan ni..aku tanya pakcik google..dan aku juga tanya pada dr.

banyak info yang aku dapat dari hasil carian aku bersama pakcik google..tak dinafikan memang ada rasa sedikit takut akan kompilasi suntikan ini nanti..ada juga kawan-kawan ( yang tak amik suntikan ni tapi dengar cakap orang ) kata bahaya..sakit pingganglah..itulah..inilah..menambahkan lagi keseriaun aku untuk mengambil suntikan epidural ni..

but explanation dari specialist yang aku jumpa finally aku buat keputusan..YES..I'M GOING FOR EPIDURAL..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...