MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Wednesday, November 21, 2012

BUAT PER HARI NI - RENEW LESEN DER..

ari ni aku merancang untuk memperbaharui lesen perniagaan aku..amboi bahasa bukan main lagi bahasa malaysia standard..memperbaharui konon..

so pagi-pagi aku dah bangun..kemaslah rumah apa-apa yang patut..siapkan si kecik aku tu dulu ( dulu bolehla..bangun aja mandi..makeup sket2 terus vroommmm )..sekarang ni priority pada si kecik aku tu dulu..dah siapkan dia..siapkan pula beg dia..susu..barulah aku menyiapkan diri aku pulak..

sebab nadheef masih kecik lagi n aku pulak jenis malas nak menolak stroller bagai so post aja dekat rumah atok n nenek dia yang sudi menjaganya..so bolehlah aku dengan senang hati ke PBT yang berkenaan untuk urusan renew lesen aku tu..

ikutkan lesen tu tak payah aku bersusah payah bagai pergi renew sebab organizer yang organizekan uptown tempat aku part time meniaga tu yang uruskan but something goes wrong somewhere..lesen aku tu accidently telah dihilangkan oleh organizer dan dengan bangganya dia suruh aku pergi renew sendiri..amboiii..kata sewa tapak dah sekali ngan lesen tapi kalo aku g sendiri tak aku kena bayar lesen tu sendiri..habes tu sewa bayar full..macam mana nih.???

malaslah nak cakap banyak..pergila renew sendiri..sampai sana amik nombor..dapat no 8064..amboii..banyaknyer nombor tapi tak per..kaunter ada 19..relaxla..hmmm..memang ada 19 kaunter tapi yang berfungsinya bukanlan semua kaunter..maybe staff g breakfast kot..yelah..kul 10.30 pagi masa tu..

aku pun tak adalah nak bising-bising cuma ada few public yang bising cakap macam-macam..hala...normallah benda-benda tu kat opis gomen..(bukan tak biasa kan kan kan..)so aku tunggulah dengan penuh berhemah dan kesabaran yang tinggi sampai no aku dipanggil..no 8064 kaunter 14..

tapi sedihnya aku kena come back again sebab lesen tak boleh nak renew..puncanya nama aku dah didelete dari sistem dengan alasan dah lama sangat lesen tu tak renew..aku tak salahkan dier orang..aku salahkan diri aku sendiri sebab 100% serah pada organizer..

rupernya organizer tu tak pernah renew lesen aku ( dan mungkin juga kawan2 peniaga yang lain..)..yalah bila aku tanya lesen mana..jawap dier orang ada kat opis..tak bawa..lupa..tak bawa sebab banyak sangatla....hampas lah sangat alasan tu kan..patutlah tak bawak-bawak lesen yang dah direnew rupernya tak pernah renew..habes tu duet yang aku bayar sewa + lesen tu macam mana..adoiiii hai..

lagi pulak sekarang ni management dah tukar..lagi senang jawapan dier orang bila kita tanya..itu management lama kak..kita orang ni baru tu yang tak tahu sangat..senang citer akak pergi MBMB..trace balik lesen lama..kamben betul..nak trace camner..dah korank tak bayar ..MBMB pun delete la dari sistem dier orang..kan dah tak pasal-pasal haku kena mohon lesen baru..start all over again..

kesian kan..tak pasal-pasal dah kena isi borang ni semula..dah kena datang lagi semula..dah kena amik nombor semula..pulak tu dah kena bayar lesen ni sendiri..adoiii..memanglah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...