MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Thursday, November 29, 2012

MASAK LAGI KER.?????

hari ni 29 November 2012 bersamaan dengan 60 hari aku dah duduk dirumah..lamanyer kan tapi actually ada lagi 30 hari + another 7 days lagi..mean that ada 37 hari lagi untuk aku duduk dirumah before resume back to work on 07 January 2013..bak kata kawan aku si AJU ANIK tu..lama sangat aku dok ternak lemak kat rumah..rasa macam hari ni nak ternak lagi..oh no no no...

semalam anak aku adam tanya bila nak buat muffin sebab tepung muffin tu dah hampir seminggu tergolek dalam kitchen kabinet..mula-mula malas nak buat tapi tengok nadheef sedap aja tido rasanya boleh lah kot aku buat kejab..ala bukan susah..tepung instant kan..masuk air + telur + veggie oil + tepung tu...mix dalam 6-10 minit aja pass tu bakar dalam oven..tak sampai satu jam lepas tu dah boleh makan dah..

ari ni aku x ada mood nak mengambil gambar bagai sebab iphone aku tengah charge..sian nak mati dah sebab tak ada tenaga..nak guna dslr kat dapur rasa macam tak syok pulak..maklumla kita bukan pro..amatur pun bukan..takat set button auto kat dslr tu saper-saper pon boley..

nah..dah siap muffin aku..tepung tu 1 kilo so leh dapat dalam 40 biji muffin..aku keep dalam 15 biji jerk yang laen suruh adam pi sedekah kat rumah baby sitter aku..at least dekat sana ada ramai budak-budak yang makan..insyALLAH mesti habes punya..yang dekat rumah aku ni tak tahu bila nak habisnya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...