MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Friday, November 30, 2012

MUDAH.MY

nak tanya..korank pernah tak iklankan apa-apa dekat mudah..saper pernah angkat tangan cepat..as for myself dah banyak kali aku iklankan barang dekat mudah..ada barang baru..barang 2ndhand..

dan semudah namanya...macam tu juga mudahnya aku barang-barang yang aku iklankan itu dijual..tapi ada jugak yang tak dapat jual hehehehe..mungkin tuan punya barang tu belum lagi nak amik barang dia kot..

first item yang aku iklankan dekat mudah adalah fridge 2 pintu yang aku beli kira-kira 16 tahun yang lepas ( masa mula-mula kahwin dulu..masa tu kira paling canggihla peti ais tak ada frost hihiii )..peti ais tu punyalah bagus sebab sepanjang 16 tahun tu sekali aja dia rosak tapi aku jual bukan sebab dia rosak ..sebab nak upgrade pada yang lain..

family pun dah bertambah..anak-anak dah besar so kenalah upgrade peti ais aku tu..so aku iklankan dekat mudah dan dalam masa satu hari aja ada few caller yang nak..pada aku siapa datang dulu..berkenan dan bayar aku jual aja..no booking sistem..

then lepas tu aku start mengiklankan barang yang aku tak nak..barang yang aku jual tapi tak terjual dekat mudah..dan memang mudah sangat..

thanks to mudah sebab memudahkan urusan jual beli aku..tapi ada juga iklan aku yang tak lepas sebab mudah ni dia da rules n regulation dia sendiri..

  • Duplicate ads will be refused / Iklan yang duplikasi/ sama akan ditolak
  • One ad per itemSatu iklan untuk satu barang.
  • Choose a title that is as descriptive as possible / Pilih deskripsi yang paling sesuai.
  • Pure Marketing ads are not allowed. Only concrete goods.Iklan yang berunsur pemasaran tidak dibenarkan. Hanya barang yang fizikal.
  • Delete the old ads first in order to insert it again. / Padam iklan yang lama sebelum menghantar iklan yang sama sekali lagi.
  • Ads that do not meet Mudah's rules will not be published. / Iklan yang tidak mengikut syarat Mudah tidak akan dipaparkan 

oh ya..nak iklan kat mudah ni free aja tapi ada juga iklan yang berbayar..maksud aku bukan kita bayar untuk publishkan iklan tu dekat mudah tapi kita bayar sebab nak iklan kita sentiasa berada di 1st page walau dah berhari-hari iklan tu kita tepek kat mudah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...