MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Wednesday, December 5, 2012

KENANGA WHOLESALE CITY..yeahhhhh

aritu aku ngan enche suami pergi KL untuk amik barang dagangan kita orang yang dah makin susut..alhamdulilah sepanjang cuti sekolah ni sales kami agak memberangsangkan jugaklah so nak tak nak kenalah turun KL untuk mentop up barang dagangan kami itew..

nak tahu apa yang kami dagangkan..hihihihi..kami jual toys untuk kanak-kanak..kenapa aku jual toys sedangkan untungnya x seberapa..??sebab aku rasa lebih mudah jual toys dari jual benda lain..kalo jual tudung kena ikut zaman..jual baju pun macam tu juga..so kalo jual toys..mana der toys yang ketinggalan zaman kan..toys ni sentiasa ada peminatnya terutama kanak-kanak hihihihihi...

ultraman yang human sized ni aku tak ada jual hihihihi..tapi kalo yang kat belah belakang tu aku ada la jual..yang kat belakang tu pun dah kira besau kan kan kan..rege dia dalam RM110 gitew..

sebabkan aku dah list down apa yang aku nak cari so it's take about 1 and the 1/2 hour aja kami kat toys store ni..lagipun enche suami dah remindkan aku untuk seberapa segera meninggalkan KL sebab dia tak nak stuck dalam jammed dekat tol sungai besi nanti lagipun KL selalu hujan sebelah petang dan bila hujan KL sure banjir..

tanpa berlengah lagi kami head to KCW..nasib jugaklah jalan tak berapa jammed masa tu..mula-mula ingat nak singgah TAR tapi jelingan maut enche suami membantutkan hajat aku hihihihi..

sedit info tentang KCW..ada at least 800 kedai dekat situ..lokasi dekat Jalan Kenanga..berhampiran balai bomba dan monorail Hang Tuah..masuk je dalam tu..nampak building besar warna putih..jangan risau pasal parking kereta..memang banyak sangat dekat situ..

our parking coupon..ada kupon tapi parking free jer..dah dua kali aku pegi..2-2 parking free..so aku rasa kupon tu fungsi dia untuk track berapa banyak keta yang dah masuk parking KCW tapi sapa tahu coming soon parking tu kena bayar kots..

lepas parking aja keta..kita orang pi lunch dulu ..isi perut sebab masa tu pun dah dekat pukul dua kan..perut pun dah menyanyi riang..kat KCW tu ada macam-macam kedai makan tapi kita orang malas nak jalan naik keatas sebab dah lapar so makan kat bawah ajer..lunch hari tu over dari budget asal..yalah selalu lunch dekat RNR Nilai..ni makan kat tempat mahal hihihi.manalah budget tak lari..


bila perut dah kenyang barulah rasa best nak berjalan dan mencari apa-apa yang patut..yang bestnya dekat KCW ni kebanyakkan kedai ada jualan wholeseller dan retail..tak macam kedai-kedai yang diluar sana yang mana kebanyakkannya semua wholeseller..

wholeseller ni pun tgk kedai juga..ada kedai kena amik semua saiz yang ada..ada kedai pulak kena amik semua warna yang ada..matilah macam tu kan..kalo nak pakai sendiri ..so takat nak beli selai dua tu boleh  cari kat KCW..and kalo nak borong boleh cari dekat kedai-kedai dekat luar sana tu..dan menurut kawan seniaga aku yang menjual baju..kalo nak borong baik beli dekat kedai luar dari KCW sebab dekat KCW harga agak mahal sikit..

actually aku tak tahu berapa tingkat KCW ni tapi base on the photo aku rasa ada lebih dari 10 tingkat tapi yang pastinya tingkat 4 tak ada hihihi..sebab per tak der..sebab 4 kan bermaksud mati dalam bahasa cina so musti owner building ni takut business dia mati so tingkat 4 diganti dengan tingkat 3A dan kalo nak tahu dekat tingkat 3A ni tak ada peniaga cina..semua peniaga melayu sahaja..lagipun dekat sini kebanyakkannya jual busana muslimah..tudung dan kain baju yang sewaktu dengannya..

tapi kebanyakkan kat sini baju pompuan la..ada juga kedai untuk baju baby..baju lelaki..aksesori wanita..topi..handbag..kasut..pendek kata macam-macam ada..ko sediakan duet aja jah oiiii..

ni jer gambar yang aku sempat amik sebab aku dok ralit dok cari-cari blouse nak buat gi keja nanti..banyak sangat baju yang cantik dan menarik dimata aku tapi bila tanya kat enche suami dia dok geleng aja..mencik taw..dah tu bagi komen-komen yang menyakitkan hati..baju tu design dia buruk sangat..warna dia macam warna orang tua..yang tu tak der lengan boleh ke bawah g opis.??(hello abang..boleh la..pakaila blazer)..baju ni sue pakai nampak gemuk..baju ni sue pakai nampak macam makcik2..
tekanan sekejab aku dengan kerenah laki aku ni..

dah naik tingkat 7..turun balik tingkat 3 sebab tak jumpa apa yang dicari..last-last masuk satu kedai yang agak besar jugak and banyak baju yang cantik-cantik..so tanpa buang masa dan malas nak cari lagi sebab jam dah pukul 5 petang..aku sambar 4 helai baju dekat sini..dapatlah harga borong yang berpatutan..pass tu enche suami suruh aku beli baju waka-waka..eeeee tak berkenan aku baju tu..lainlah kalau dia belikan hihiihii...

masa kita orang meninggalkan KL..hujan dah turun tapi alhamdulilah jalan masih clear lagi dan keadaan kat tol sungai besi pun masih clear sangat..sepanjang jalan pulang ke Melaka hujan turun tak henti-henti..enche suami bila driving time hujan mula la mata dia ngantuk so kita orang take a break dekat RNR..dan sampai rumah jam 8 malam..

hujan masa nak kuar KL..kat tol sungai besi..nasib sangat baik sebab tak jammed walaupun kuar dah lepas pukul 5 petang..selalu macam ni keta memang banyak sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...