MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Wednesday, February 13, 2013

JALAN-JALAN CARI MAKAN @ API-API STEAMBOAT & GRILL


lama giler argh tak posting apa-apa kat blog ni..tak ingat bila last post..hmm almaklumlah kan sejak beranak kecik ni..benda-benda ni semua dah tak jadi priority lagi..sebab priority aku sekarang ialah TIDOR..yelah..dah ada anak kecik ni tido pun dah tak lena macam dulu..dan aku ni pulak pantang dengar bunyi hatta bunyi jarum jatuh kelantai sekali pun..terus terjaga..inikan pulak dengar si kecik aku tu berbunyi..

kali ni nak update pasal makan-makan..hmm dah lama jugak tak makan dekat luar since ada nadheef..selalu tapau aja..yelah..macam leceh sket nak pi makan kat kedai sebab nadheef tak pandai duduk lagi..tapi ari ni rasa malas pulak nak tapau..lagipun nak ajak enche hubby g jusco..nak cari buah tangan untuk kawan aku yang baru bersalin last few week..

since dah nak p jusco tetiba teringat lak satu gambar yang my sista post kat FB dier ari tu..gambo dier tengah makan kat satu kedai ni..macam best ajer..masa aku pi skodeng FB kedai ni aku terbaca yang dia orang also open for lunch so dengan gembira dan bahagianya kita orang pun pi la makan kat sana..

nilah kedai yang aku cakap tu..API-API STEAMBOAT & GRILL..kedai makan ni opposite ngan JUSCO BANDARAYA..sebelah ngan MEGA HOME STORE..kalo MHS tu warna biru..kedai makan ni lak warna merah..yelah nama pun API-API kan..sesuai sangat lah dengan warna merah tu..

kedai ni konsep dia steamboat n grill..tapi ada juga aku tengok ada juga nasi putih,nasi lemak,bubur nasi..dan lauk pauk yang lain..

antara yang boleh digrill dan juga distimboat..ada sotong..ayam..daging..ikan..paru..hati dan yang paling best sangat..ada kambing..favourite aku tu tapi menci..masa aku pegi tu udang tak ada..TAK ADA...

yang ni pulak untuk distemboatkan..ada veggie macam kangkung..sawi..lada benggal..ada fishball..fishcake..
crab stick..sayur asin..macam-macamlah ada dalam freezer ni..ada juga fishcake yang bentuk angrybird n finding nemo..

yang ni lak refreshment corner..tapi aku tak amik air kat sini sebab kat belah sana..hihiihi ( sorry tak sempat nak ambik gambar yang kat belah sana tu...) ada disediakan air bikarbonat..ada juga air panas bancuh sendiri..

ada aiskrim berbagai perisa dan berbagi topping jugak kat sini..datanglah makan..buffet style..eat all you can..tak ada orang nak marah pon.

 mula-mula datang..kasi warm up dulu..malu-malu aja nak letak macam-macam kat dalam plate grill tuh..

 adam tengah tunggu fishcake dia masak..ari ni kita orang request tomyam sup..sedap sup  tomyam dier..

 sotong..ayam..daging,kambing dan ikan

 master chef hihihihi..

yang ni bila dah masuk kategori tak tahu malu...macam-macam dah mula letak kat plate grill ngan mangkuk steamboat tuh..penuh ko..tapi opcoz la..aku dok pekena kambing aja..sedap pulak kambing grill tu..dia orang hiris nipis-nipis pass tu marinate..bestnyerrr..

yang ni ditampal as reminder..bukan apa..ada orang suka amik banyak2 sekali gus dengan alasan malas nak bangun-bangun amik lagi tapi lepas tu tak makan ..membazir macam tu jerk..ingat kawan-kawan..membazir tu amalan syaitan..korank nak ke jadi macam syaiton nirojim tuh..??musti tak nak kan..so kalo tak nak..tak usahlah membazir..amiklah sikit2 dulu..ala banyak menda makanan tu..kalo habes pon dier orang akan top up punyer la..dun worry

ni rege dier orang..actually hari-hari kat sini serve buffet so kalo dah buffet tu paham-paham ajalah kan..makanlah sebanyak makan yang korank larat nak makan..hari tu kita orang pegi time lunch..actually lunch time tengah ada promo..from RM22.90 drop tu RM15.90 but since hari tu lak public holiday so tak applicable lah harga tu..kena charge harga biasa..kami makan 3 beranak jer hari tu..kena tak sampai RM50 pon..tapi memang puas makan.. so pada sapa-sapa yang memang suka makan steamboat n grill memang sesuai sangat pi makan kat sini..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...