MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Saturday, June 22, 2013

OVEN OLD SKOOL SAYER..

nak tanya..korank penah tak tengok oven yang macam dalam gambar dekat bawah ni..?kalau ya..bila dan dimana yang korank tengok oven macam ni..?penah guna tak oven macam ni..?


nak citer tentang oven ni..boleh aja bake cake biscuits and what so ever la..tapi the funny thing about oven ni..dia tak ada tempreature adjuster..so the tempreature will keep higher and higher..so kalo cake korank tu kena bake at 180 deg C..bila tempreature oven ni dah cecah 200...one thing that you can only do is..turn of the switch ( oven ni guna letrik hokehh )

tapi lama tahu aku keep oven ni ( i can't say i use it frequently sebab aku amat jarang guna..so ayat paling sesuai ialah KEEP )..dari umur anak bujang aku yang tua tu setahun..now he's 16..that mean dah 15 year oven antik ni bersama aku..ko ader oven umo 15tahun.??tak ada kan..

oven ni aku beli sebab aku terasa nak buat biskut raya..tak ingat berapa hengget aku beli oven ni dulu..and i'm thinking to keep it..barang antik musti mahal kan..tunggulah 20 tahun lagi..musti muzium masakan cari oven nih..hihi..

ari tu terasa nak buat puding roti..kuarkan ah oven ni dari kabinet..sekali nak cocok kat muncung depan tu tak boleh la plak sebab pin dalam tu dah senget tapi aku buat jugak..nasib panas..jadi jugak lah puding roti aku yang marbelos sangat tu..

ni ha ruper puding roti aku tu..siap ada lemon custard sauce lagi tu..ko ader..??




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...