MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Thursday, October 3, 2013

BURGER BAKAR ABANG BURN-JAJAHAN MELAKA KATERNYA



 

dah lama tak update blog aku ni...padahal gambo dah berkoyan-koyan aku snap..kenkonon tunggu masa terluang nak berblogging tapi hampa lah sangat..banyak sangat yang nak aku buat dalam tempoh 24jam tu so menulis blog menjadi perkara terakhir dalam list..apa nak buat..banyak lagi kerja-kerja yang perlu di beri keutamaan..

kali ni nak citer pasal makan lagi..apa lagi yang boleh citer yer..citer pasal makan jelah yang paling sesuai..padahal jenuh aku ni nak berdiet bagai tapi blog aku ni manjang jerk citer pasal makan..makan..makan..

ni ha..nak citer..ari tu besday nadheef..happy 1st birthday bucuk nsem umi..kejab aja setahun dah berlalu kan..nak dipendekkan citer kiter orang satu family pi makan-makan malam tu..tapi besday boy makan home made veggie porridge jerk..umi..ayah ngan abang-abang aja yang lelebih..

cik suami tanya nak pi makan beger bakau kat mana..kat tempat yang selalu kita pi makan tu ker tapi aku cakap ari ni kita pi makan beger bakau abang burn..ada 10% diskaun tapi masa nak bayar tu lupa lak present kupon diskaun tu so tak adalah dapat 10% tuh..apa nak buat..benda dah berlalu kan..tak guna nak di kenang2kan semula..


ini lah ruper beger bakau yang aku ngan amir makan..kiter orang makan beef supremo cheese..disebabkan kiter orang ni hantu beger jadi beger tu kita orang add another patty tapi bukan beef..kawen kan beef ngan lamb..harga beger ni kalo single RM16.00 tapi kena add another RM5.50 untuk addtional patty tu..apa yang ada kat supremo cheese ni..mcm yang korang nampak dalam gambar tu la..ada roti..(haruslah ada rotikan..kalo x takkan nama beger )..then ada mayo..sos..pas tu ada cendawan dan union ring..testimonial aku..so so ajer..union ring tak rangup..liat..cendawan pun sama..veggie pun tak fresh..then patty tu biasa2 aja..dari pengamatan aku yang tak berapa pandai sangat ni..patty tu just daging..black pepper and salt ajer..

adam makan beger yang ini..single lamb ori bacon for RM13.50..union ring tu a bit oily untuk orang diet cam aku nih..ngeh ngeh ngeh..
ini pulak beger yang enche suami order.sama macam yang aku ngan amir makan cuma enche hubby punyer yang single.RM 10.50..semuanya single..dari patty..union ring and mushroom..

last but not least kita orang order yang ni..meetball..ada 10 biji meatball..wit potato wedges..mayo and cheese..RM9.90..yang ni sedap juga tapi meatball a bit salty..mungkin masin dari rasa cheese tu kot..

overall setelah diambil kira pandangan kami anak beranak..biasa-biasa aja beger bakar abang burn ni..nak kata tak sedap pun tak boleh juga sebab tekak kita kan tak sama..mungkin tak sesedap mana di tekak aku tapi sangat marbeloss di tekak orang laen..

pada yang nak pergi makan beger bakar ni leh datang kat kedai dier..medan selera yang kat belakang dewan hang tuah tu..tepi sungai aja..view memang superb..malam-malam..angin sepoi bahasa..sesekali bot lalu kat sungai melaka tu..land mark tempat ni..eye on melaka ( yeng kecik tu taw.bukan yang besau tu sebab yang besau tu dah tak wujud pun lagikk )

oh ya malam tu cost us RM 80.90 exclude refreshment and otak-otak..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...