MUKADIMAH

there's a story behind everything..how picture got on wall..how a scar got on your face..how you fall in love with your buddy..sometimes the stories are simple and sometimes they are hard and heartbreaking..
there's always be a stories where others people are really at the heart..leave them to tell those..tell yours instead..

Friday, August 1, 2014

MENU 30 HARI PUASER 2014

ni jadual buka puasa saya sepanjang bulan puasa yang lalu..mana yang sempat saya amik gambar maka adalah gambarnya..mana yang tak ada gambar hanya tulisan melengkapkannya hihihi...

tahun ni 1st week berpuasa enchek suami ada bersama so aku decide untuk masak complete set..maksud complete set tu adalah ada ikan goreng..ada sayur dan sambal @ kari @ masak lemak.

by next week seterusnya hanya kami anak beranak makanya hidangannya akan lebih simple sebab aku sediri dah berjanji  hanya makan nasi time sahur sahaja..time buka aku nak makan lain..yang simple2 sebab nak jaga badan kih kih kih..

so berikut adalah menu-menu aku untuk sebulan berpuasa ni yer..

day 1 - buka rumah mak metua saya
day 2 - buka plak kat rumah mak saya
day 3 - caramelise chicken wing
day 4 - sambal petai ngan udang
















day 5 - sotong kicap dengan cili kering
















day 6 - menu bazar ramadan peringgit (ikan bakar,sambal sotong,urap)


















day 7 - asam pedas ikan serkut
















day 8 - kari daging dengan sambal belacan dan ulam

















day 9 - masak pindang kerisi.kerisi goreng ngan sawi kacau goreng


















day 10 - philea resort
day 11 - perkasam daging dengan petai
















day 12 - ikan bakar dengan sambal kicap
















day 13- 
day 14-ikan bakar
day 15-paprik campur (seafood,chicken and veggie)
















day 16-ayam masak lemak cili padi
















day 17 - tenggiri sambal 
















day 18-daging masak merah
















day 19-sotong goreng kunyit
















day 20-sambal petai udang
















day 21-pasar ramadhan
day 22-rumah mak metua
day 23-pasar ramadan peringgit
day 24-sambal ayam
















sekian..terima kasih..sebab hari2 yang lain tu terlupa plak menu apa..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...